Sådan tiltrækker du flere singlerejsende

Der bliver flere og flere singler – og de rejser mere og mere. Hvad gør du og dit rejsebureau for at tiltrække singlerne, så de bliver nye og tilfredse kunder hos jer? Der er en ting, som er afgørende for de singlerejsende, når de skal vælge, hvor de rejser hen og hvem de skal rejse med. Du kan let kan komme i gang og få del i væksten.

Der er vækst i singlerejsende

I DK er der over 1,6 mio voksne singler  [1] og de vil gerne som alle andre. Men det er ikke altid lige nemt, der kan være flere overvejelser som er med til at afgøre, hvilket bureau der rejses med.

Der skal ikke skrives ret mange søgeord på nettet for at finde ud af, hvor mange forskellige typer af singlerejser der arrangeres i dag, så for at tiltrække kunderne gælder det om at kunne opfylde de ønsker de har. Der er rejser for næsten enhver type singler, fra ung til ældre, kultur eller sport, aktiv eller livsnyder. Så der er masser af muligheder for at tiltrække singler ud at rejse.

Jf. brug af søgeord på Google var der i januar 2018 en vækst 55% på “solo travel” i forhold til året før. Hos Booking.com udtaler CMO Paul Hennessy at det er flest kvinder der rejser single og at det ikke mere er et fænomen – det er normalt [2]. En undersøgelse lavet af TripAdvisor blandt 44.000 brugere fra 2016 viste, at 16% indikerede at de ville rejse solo for første gang [3] så markedet er stort og voksende. En mindre undersøgelse lavet af Resonance Consultancy’s af amerikanske Millenialts (født 1980 – 2000) viser at 25% af de adspurgte planlægger en singlerejse inden for de næste 12 – 24 måneder [2].

Singlernes højeste prioritet

Med så mange der ønsker og planlægger at rejse single, gælder det om at have det kunderne efterspørger når de vælger rejsearrangør. Det mest afgørende ved valget for singler er tryghed på den destination de rejser til. Det er altså afgørende at singlerne finder at det er trygt at rejse til de destinationer rejsearrangøren tilbyde. Når tryghed er så vigtig for den rejsende er det oplagt at tænke på flere måder at give tryghed til de rejsende singler. En oplagt mulighed er naturligvis de mange muligheder, der er med en rejseapp, som på flere måde er med til at give tryghed.

Det giver rejsearrangøren flere muligheder for at tiltrække de rejsende singler og er noget helt konkret, som den rejsende kan have med sig hele tiden.

Opfyld kundernes ønsker på flere områder

En rejseapp kan indeholde en lang række praktiske informationer som giver tryghed for den rejsende og som den rejsendeautomatisk hele tiden har det med sig. Det er lige fra adresse og tlf mm til hotel eller anden overnatningssted, kontakt info til rejsebureua og evt. rejseleder og tlf nr/kontaktinfo til politi, ambassade, hospital, læge, apotek og lignende.

Med en kommunikationsdel, er rejsearrangøren i stand til at sende beskeder ud til de rejsende med – så hvis der opstår situationer af en eller anden form kan de rejsende let og hurtigt informeres – uanset hvor de er. De rejsende har ligeledes mulighed for at kommunikere via app’en med rejsearrangør/rejseleder.

App’en kan ligeledes indeholde praktiske informationer om hvordan det anbefales at bevæge sig rundt i byen, hvor der er sikkert eller mindre sikkert, kontakt med andre, og mange andre informationer. Ved at stille sådanne informationer til rådighed for singlerejsende i en app, giver det mulighed for at den rejsende på mange forskellige tidspunkter har mulighed for at læse om det, lige fra før rejsen, til turen i flyveren eller i bussen, eller på destination. Til forskel fra at den rejsende får det i en email, eller på et infomøde – disse informationer husker den rejsende sjældent eller kan ikke finde når det er aktuelt for den rejsende.

Da alle de informationer, som er tilgængelige for de rejsende i en rejseapp kommer fra den enkelte rejsearrangør, vil den rejsearrangør, som har den bedste forståelse for singlerejsendes ønsker og behov samt den største viden om destinationen, have en fordel. Først fordi den rejsende selv kan gøre brug af informationerne og føle større tryghed, dernæst når den rejsende anbefaler rejsearrangøren til andre. For så er det ikke blot destinationen, som er med til at give tryghed, det er også den service som rejsearrangører giver i tillæg med en rejseapp.

Dagens Takeway:

Giv singlerejsende flere grunde til at vælge dig som rejsearrangør. Med en rejseapp giver du både tryghed og en ekstra service, som ikke kan gives på anden måde – for en app er hele tiden med den rejsende. Med en social del i en rejseapp kan du også være med til at singlerejsende let kan finde andre at lave aktiviteter med, gå ud og spise med etc. hvilket kan være et ønske for mange singler.

[1] Danmarks Statistik  – se her

[2] TotalTravelAgent – se artikel her

[3] TripAvisor – se tendens 1 her