Fra lægebesøg til cloudservice

Fra lægebesøg til cloudservice

Idéen med at lave en cloudservice, der forbinder de rejsende og rejsebureauerne kommer fra en oplevelse jeg har haft på egen krop, da jeg var på skiferie i de italienske alper for nogle år siden. Historien starter som følgende:

Skiferien til Italien var i gang og jeg havde som altid glædet mig til at få frisk luft, masser af skiløb og samvær med andre rejsende. At ferien skulle ende med skabelsen af en helt ny service til rejsebranchen havde jeg ikke drømt om. Så jeg kom hjem med en helt speciel bagage, som blev startskuddet til min nye rejse inden for digitalisering af rejsebranchen.

Søndag d. 14 februar. Destination: Italien

Jeg fandt mig selv siddende til et infomøde på den årlige skiferie. Infomødet drejede sig om det sædvanlige. Det sædvanlige, men uoverskuelige. Vi rejsedeltagere forventedes nemlig, at kunne huske alt, hvad vi blev præsenteret for – aktiviteterne som lå spredt ud over den kommende uge, navnene på de hoteller og pensioner vi boede på, telefonnumrene til de forskellige rejseledere, restauranten som vi skulle mødes på til frokosten på bjerget om to dage, og den præcise lift, der kunne bringe os op til netop den restaurant.

Torsdag d. 18 februar kom min rejsefælle til skade. Vi skulle derfor i al hast finde nummeret til en læge og dennes adresse – vi tog turen dertil i taxa, hvor vi i skyndingen glemte vores skihjelme. Efter et (veloverstået) lægebesøg måtte vi derfor granske os igennem lister med telefonnumre for at finde nummeret til taxaselskabet for at få vores skihjelme – og det lykkedes os at blive genforenet med vores hjelme. Efter en lang dag ville vi nu gerne slutte os til resten af rejsegruppen – men vi havde ikke programmet med os, og vidste derfor ikke, hvor de befandt sig – og da vi endnu ikke havde fået kodet numrene på de øvrige rejsedeltagere og rejseledere ind på vores telefoner, måtte vi give fortabt i vores søgning efter dem. I stedet besluttede vi os for at finde et godt sted at spise – det eneste problem her var, at vi ikke kunne spørge de andre rejsende om deres anbefalinger. Vi valgte, hvad vi syntes, lignede den bedste og mest hyggelige restaurant – men endte med et middelmådigt måltid og en endnu mere middelmådig betjening – meget sigende for dagens gang.

Fredag d. 19 februar. Ovenpå gårsdagens oplevelser vidste jeg denne morgen, at jeg ville finde en løsning til de udfordringer vi havde haft. Jeg ville lave en løsning med svar på alle de forhold, der er på en sådan ferie. En løsning, hvor de rejsende finder hinanden og kommunikerer med hinanden. En løsning, som gør det let for rejsebureauerne at holde information ajour og for rejselederne at give information til de rejsende.

Da jeg vendte hjem fra ferien og beskrev min oplevelse for venner, familie og kollegaer kunne alle nikke genkendende til situationerne – det samme kunne de rejsebureauer og rejseledere, jeg efterfølgende snakkede med. Idéen om at lave en løsning til netop dette område blev derfor taget yderst positivt imod – alle ville sætte pris på en løsning på deres ferie, som samlede alle de relevante informationer, for alle involverede – rejsebureauer, rejsende og evt. rejseledere. På deres mobiltelefon som de altid har med, uanset hvor de går og står.

Så langt så godt.

En ting som jeg vidste løsningen skulle tage hensyn til var, at der på mange rejser ikke er nogle rejseledere, hvilket gør det sværere for de rejsende at få assistance. En anden ting som stod klart er, at antallet af rejsende på grupperejser har været uden vækst i mange år. Det har gjort det sværere for rejsebureauer at vokse den samlede forretning. Begge ting er der fundet løsninger på i den service som jeg har etableret der hedder TripMe Rejseservice (www.tripme.dk)

Bloggen opstår

Rejsebureauerne er meget fokuseret på deres nuværende forretning og har ikke ret mange ressourcer til at følge med i de store forandringer, der sker på det teknologiske områder. På den baggrund blev jeg opfordret til at samle information om hvad der sker og hvilke forandringer der er tale om på en blog. Jeg har taget bolden op og håber, at du kan bruge den til inspiration, forretningsudvikling, fastholdelse af kunder, sparring med andre i branchen, opnå bedre resultater eller hvad der måtte være dine mål. Har du input og ideer til ting der ønskes taget op her på bloggen, så er du velkommen til at skrive til mig med forslag.